W ostatnich dniach uczniowie "Gastronomika" zmuszeni byli jednak do zdjęcia kuchennych fartuchów i siedzenia przed ekranem komputera.
Zajęcia opierały się głównie na teorii. Praktycznie w ogóle nie było. Najpierw wybieraliśmy temat, później razem z uczniami szukaliśmy różnych poradników video w internecie - opowiada Beata Cwalina, nauczyciel zawodowy z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu.
ZOBACZ TEŻ - W "Gastronomiku" nietypowe otrzęsiny. Pierwszacy mają chrzest on line [AUDIO]
Obecnie zajęcia zawodowe odbywają się codziennie. Podczas lekcji przestrzegane są surowe obostrzenia sanitarne.
Staramy się zachowywać dystans, nosić maseczki i dezynfekować ręce i miejsce naszej pracy - wylicza przedstawicielka szkoły.
Pozostałe lekcje do 4 stycznia będą odbywały się zdalnie. Później w całym kraju przyjdzie czas na zimowe ferie.