Kulinarna wyprawa

Rejs kulinarny w Grudziądzu po Wiśle. Zobacz zdjęcia i posłuchaj relacji

2024-09-24 16:57

Jagnięcina, gęsina czy sery. Takie przysmaki serwowane były podczas rejsu kulinarnego po Wiśle. Zdjęć szukajcie na eska.pl.

W godzinną podróż po królowej rzek wybrali się dziś (24 września) mieszkańcy Grudziądza, którzy wcześniej w konkursie podzielili się swoimi przepisami.

Czego mogli skosztować podczas kulinarnego rejsu?

  • półgęsek kiełbasiany
  • konfitura jagnięca
  • gzik kujawski (twaróg)
  • sery
  • smalec z tłuszczu sadełkowego
  • powidła strzeleckie
  • barani pasztet

O kompozycję stołu zadbał i potrawy przygotował kuchmistrz Błażej Mirota.

Więcej w materiałach poniżej:

Mówi Piotr Lenart, koordynator szlaku "Niech Cię Zakole". Posłuchaj:
Rejs kulinarny po Wiśle w Grudziądzu. Posłuchaj relacji:

Jesteś świadkiem ciekawego zdarzenia w waszej okolicy? A może chcesz poinformować o trudnej sytuacji w Twoim mieście? Czekamy na zdjęcia, filmy i gorące newsy! Piszcie do nas na: grudziadz@eska.pl

Sedno Sprawy - Stanisław Żaryn